Egyszerű és mégis bonyolult

Nem olyan régen kezdtem el egy új munkakörben dolgozni, egy építőipari cégnél. Nem mondom, hogy nem szeretem az új kihívásokat, de ügyvezető helyettesként elhelyezkedni egy ilyen profilú cégnél bizony nagy bátorság volt, azt kell hogy mondjam. Rengeteg minden persze hihetetlen érdekességként áll elém, és iszonyatosan élvezem azt, hogy új dolgokkal kell szembe néznem és új problémákat kell megoldanom, így a sikerélmény is mindig más, van azonban néhány dolog, feladat vagy mondjuk úgy terület, aminek ellátására nem igazán voltam felkészülve.

Ide sorolhatjuk például a munkavédelmi feladatokat. Ezt a területet az érkezésem után nem sokkal teljesen át is alakítottuk, ugyanis nem igazán volt hatékony és könnyű az együttműködés az előző szolgálató partnerrel, ráadásul a kötelező, jogszabálynak megfelelő papírmunka és előírások megvoltak, de valódi értéket és védelmet nem nyújtott  a munkavédelmi rendszer, és azt gondolom, ez a profilunkat tekintve bizony elengedhetetlen, mert ha egyszer probléma lépne fel, és mondjuk valamelyik dolgozónk megsérülne, az akár végzetes következményeket is jelenhetne a vállalat számára, ezt pedig nem akarjuk megengedni magunknak.

A végleges váltás ott fogalmazódott meg bennünk, hogy amikor a gépek üzembe helyezése előtérbe került, nem hogy nem volt a helyzet magaslatán, hanem azt sem tudta, hogy s minként kell megoldani ezt az egyszerűnek tűnő, ámde jogszabályi tekintetben sűrűn szabályozott feladatkört.

Az activesafety munkatársai azonban azonnal a rendelkezésünkre álltak és hihetetlen professzionalizmussal és szakmai tapasztalattal, pillanatok alatt megoldottak a témakörben minden részfeladatot. Hihetetlen volt a változás az előző szolgáltatóhoz képest. Sokszor egy ilyen profilban tevékenykedő vállalatnak nagyon fontos, hogy ezek az egyszerűnek tűnő, de nagyon bonyolult szabályozással ellátott feladatok gyorsan és hatékonyan végbe tudjanak menni. Merjünk váltani, ha nem a megfelelő szolgáltató áll velünk szemben, mert rengeteg időt és energiát tudunk megspórolni ezzel.