A láthatatlan mumus és annak feloldása

Egy nagyvállalat vezetése kifejezetten nehéz feladat, legyen szó bármilyen jó szakemberről, aki már számtalan dolgot látott és nagy tudástárral rendelkezik, mellé pedig még több szakmai tapasztalattal. Jól tudom, mert a saját bőrömön érezhettem meg ennek minden egyes elemét nem is olyan régen. Az ember, ahogyan én is, fel voltam készülve arra, hogy számtalan napi probléma felléphet a működés során, amit a megfelelő és hatékony működés érdekében csírájában kell elfojtani és rendkívül hatékonyan kell kezelni. Egy ilyen szervezetnél tudnivaló, hogy kulcstényezőként nevezhető meg a különböző szervezetek összehangolt és hatékony, mondhatnánk azt is, hogy hatékony munkája. Rendkívül fontos, hogy a különböző vezetőket jól válasszuk meg, és ne csak szakmailag legyenek kifogástalanok, de kommunikáció tekintetében is be tudják tölteni megfelelően a kulcsszerepüket a szervezeti egység eredményes működésének tekintetében, ami persze a nagy egészet tekintve a vállalat sikerességét adja végső soron.  El is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amit sajnos én sem tudtam, de hatalmas olyan veszélyeket tartogat, amelyek egy nagy cég estében sokszor viszonylag hosszú időn keresztül fel sem ütik a fejüket, rejtve maradnak. Mint ahogyan mi is, a nagyvállalatok ugyanis az esetek többségében több országból érkező munkavállalókat alkalmaznak.  Olyan embereket, akik bár elfogadják egymást és nincsenek jól látható ellentétek közöttük, a kulturális és kommunikációbéli különbségek számos fejtett vagy felszínre kerülő feszültséget okozhatnak közöttük. Ezek pedig nagymértékben hátráltatják a célok elérését és a szervezeti egység hatékony működését.

Egyértelmű ugyanis, hogy egy nagyvállalat életében még a felszínre kerülő problémákat is nagyon nehéz sok esetben feloldani és megfelelően kezelni, nem beszélve a folyamatosan fennálló, rejtett problémákról, melyek már rövid távon is hatalmas veszteségeket tudnak okozni nem csak a szervezeti egység, de a vállalat egészének működése tekintetében.

A megfelelő megoldás érdekében tehát először meg kell keresni ezeket a feszültségforrásokat, felszínre kell őket teremteni és meg kell keresni a megfelelő technikát és megoldást annak érdekében, hogy a jó működés visszaállhasson a vállalat életébe. egy tökéletes ajánlás alapján fel is vettem a kapcsolatot a https://kogwheel.com/hu/ munkatársaival és egy interkulturális tréning segítségével elkezdtük ezeket a helyzeteket és szituációkat kezelni a saját cégünknél is. Elképesztő eredményei lettek a közös munkának. Hosszú távon azt mondhatom, hogy rengeteg innovációs ötlet, stratégiai javaslat látott napvilágot a vezetők által is, és egészen elképesztő, az eredeti alakulásnál sokkal erősebb és összefogottabb szervezeti munka kezdődött meg a vállalatnál. Életem legjobb döntése volt a közös munka velük. Hálás vagyok a segítségükért, és a rengeteg coachingért amit azóta lefolytattak a vállalatomnál.